15 Ocak 2014 Çarşamba

Amortisör Fiyatları

Amortisör Nedir? Amortisör Fiyatları
Merhaba sayın okurlar bugün amortisör hakkında bir bilgi vererek amortisör çeşitleri ve amortisör fiyatları hakkında da bilgiler vereceğim.
amortisor
amortisor
Amortisör Nedir
Amortisör dilimize Fransızcadan geçmiştir ve orijinali Amortisseur'dur. Amörtisörün icad aşaması ise araçlarda veya iş makinelerinde meydana gelen titreşim, basınç ve sarsıntıyı içerisine gelen enerjiyi kullanarak hava entegrasyonu ile minimuma düşürerek bu çevre etkenlerini yok etmeye yarar.
Kenarlarındaki hava emiciler sayesinde basınç anında emdiği havayı içine sıkıştırarak yukarıdan gelen mili hava basıncı ile yavaşlatır ve sıkışan hava ile tekrar yukarı iterek bir dengeye oturmasını sağlar.
Bu basıncı tek başına itmeye gücü yetmeyen durumlarda çevresel olarak saran çelik yay sistemi ile de kendini destekleyerek sürekli olarak çok yüksek baskılar altında bile bir denge kurulmasını ve çarpışmayı engeller.
Kullanılan yaylar aynı zamanda gelen enerjiyi kendi içerisinde depolayarak gelen darbeleri farklı boyutlara girerek şasiye ulaşmadan tepkiyerek geriye iter.
Kendi kurduğu süspansiyon sistemi ile otomobillerde daha sarsıntısız bir yolculuk ve araçların şasi, lastik, jant ve genel kullanım elementlerinin çok daha uzun soluklu kullanılmasını sağlar.
amortisör yapısı
amortisör yapısı
Amortisör Çeşitleri
Amortisörler enerji kullanarak çalışan süspansiyon sistemleri olduğu üzre ikiye ayrılırlar. Bu iki çeşit Kuru Tip Amortisörler ve Akışkan Tip Amortisörler olarak adlandırılır.
Kuru Tip Amortisörler: Bu çeşit yaylar ve lastikler üzerine kurulan düzenekler sayesinde bulunduğu yere hükmederek birbirine sürtünen elemanlardan gelen enerjiyi kullanarak süspansiyon sağlarlar.
Akışkan Tip Amortisörler: Bu çeşit ise gaz ve yağ ile beslenirler gelen sürtünmeleri bu elemanlar sayesinde kıvamlılık esasına dayalı olarak çalışarak süspansiyon sağlarlar.
Amortisör Fiyatları
Amortisörler bisikletten başlayarak; otomobiller, kamyonetler, otobüsler, uçaklar hatta uzay mekiğine kadar kullanılmakta ve fiyatları da bu çerçeve içerisinde kendi içinde değişim göstermektedir.
Bu fiyatlandırma ise 50 TL'den başlayıp 5000 TL'e kadar uzanmaktadır.
Türkiye'de genelde sanayilerinizde bulabileceğiniz amortisörler için yeni açılan internet sitemizi ziyaret ederek alabileceğiniz en düşük fiyatlara bulabileceğiniz amortisör çeşitleri için. www.uygunyedekparca.com 'u ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder